Dejanovićeva veruje u dogovor sa RTS-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2010, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanovićeva veruje u dogovor sa RTS-om

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da veruje da će se parlament i Radio televizija Srbije, i pored finansijskih teškoća, dogovoriti oko prenosa zasedanja najvišeg zakonodavnog tela u državi.

"Uz sve teškoće, koje su uglavnom finansijske prirode, ne mogu da zamislim situaciju da se parlament ne dogovori sa RTS-om o nastavku prenosa skupštinskih sednica", rekla je Đukić Dejanović Tanjugu.

Predsednica srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamenta je dodala da će uslovi koji treba da prate dogovor Skupštine Srbije i RTS-a biti analizirani i to ne samo u te dve institucije.

"Mislim da se dogovor podrazumeva, a uslovi koji treba da prate dogovor biće sigurno analizirani i to ne samo na relaciji parlament - javni servis", napomenula je Đukić Dejanović.

Ona je podsetila da je u više navrata govorila da RTS nema obavezu da prenosi skupštinska zasedanja, ali da građani očekuju da budu obavešteni, a da poslanici smatraju da je javnost u radu parlamenta neophodna.

Posle dvomesečne letnje pauze poslanici će nastaviti rad u četvrtak, 30. septembra, vanrednom sednicom na čijem dnevnom redu će biti popunjavanje skupštinskih odbora novim članovima.

Jesenje zasedanja, prema Poslovniku o radu Skupštine Srbije, zvanično počinje prvog radnog dana u oktobru, a Đukić Dejanović je Tanjugu ranije rekla da će prva sednica biti održana 4. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.