Dejanović dobila pismo Bajalovićeve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović dobila pismo Bajalovićeve

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da je dobila pismo predsednice Komisije za zaštitu konkurencije Dijane Marković-Bajalović, koju skupštinski odbor nije kandidovao na tu funkciju u još jednom mandatu i da, povodom njenih izjava u javnosti, od nadležnih organa očekuje da reaguju, u slučaju da za to ima potrebe.

"Svi nadležni organi su kroz javno istupanje gospođe Marković-Bajalović upoznati sa sadržajem njenog kazivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i za slučaj da treba da ti nadležni organi i reaguju, ja to od njih očekujem", rekla je Đukić Dejanović Tanjugu.

Marković - Bajalović je navela u pismu, u koje je Tanjug imao uvid, da prema informacijama sa kojima raspolaže, kandidat za novog predsednika Komisije Vesna Janković ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Od predsednice parlamenta Marković - Bajalović očekuje da "preduzme sve potrebne korake kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje Komisije za zaštitu konkurencije i dosledna primena zakona".

Skupštinski Odbor za trgovinu i turizam, u svojstvu ovlašćenog predlagača, utvrdio je listu na kojoj je jedini kandidat za predsednika na period od pet godina Jankovićeva, sudija Okružnog suda u Beogradu.

Na sednici održanoj 1. oktobra, članovi Odbora su između 20 kandidata izabrali Vesnu Besarović, Sanju Graić Stepanović, Gordanu Lukić i Ivana Ugrina za članove Saveta Komisije za zaštitu konkurencije i od parlamenta zatražili da izbor novih članova razmotri po hitnom postupku.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević je naveo ranije da se ni on, ni ministarstvo na čijem je čelu, nisu mešali u rad te Komisije, izuzev što je predložilo Zakon o zaštiti konkurencije, koji je stupio na snagu 1. novembra 2009. godine.

Marković - Bajalović je u međuvremenu u više mediji optužila biznismena Milana Beka da je kriv za njenu smenu, nakon čega je on najavio tužbu za klevetu.

Udruženje novinara Srbije izrazilo je zabrinutost izjavom Marković-Bajalović da je izložena pritiscima zbog istrage Komisije o Večernjim novostima, ali istovremeno i sa žaljenjem konstatovalo da je o pretnjama progovorila tek kada nije prihvaćena njena kandidatura za novi sastav Komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.