Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2020, 12:33

Dejan Anđus oslobođen optužbi za iznudu

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas sportskog novinara i televizijskog voditelja Dejana Anđusa optužbi da je pokušao da iznudi 30.000 evra od biznismena Milojice Markovića.

Kako je rečeno na izricanju presude u Palati pravde, Anđus nije kriv za iznudu odnosno za delo koje mu je bilo stavljeno na teret.

Anđus nakon izricanja presude nije želeo da daje izjave za medije, ali je njegova advokatica Vesna Golubović ocenila da je sud doneo jedinu ispravnu i zakonitu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odluku.

Prema njenoj oceni, Anđus je bio izložen neosnovanom procesu i pravo je čudo da je takva optužnica i došla do suda.

Anđus je uhapšen 30. juna 2017. godine, a policija je objavila snimke na kojima od oštećenog preuzima koverat sa novcem. Novinar je u više navrata isticao da mu je cela afera nameštena iz političkih razloga.

On je optuživao svog bivšeg prijatelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da stoji iza te afere jer je u svojim emisijama počeo da kritikuje vlast.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anđus oslobođen optužbi za ucenu

Izvor: RTS, 14.Okt.2020

Viši sud u Beogradu oslobodio je novinara Dejana Anđusa optužbi za iznudu novca od jednog biznismena. . Reč je prvostepenoj presudi na koju tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu Beogradu..Dejan Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.