Deci iz dijaspore uručena knjiga “Učimo ćirilici”

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci iz dijaspore uručena knjiga “Učimo ćirilici”

Svesrpki dečji sabor koji je počeo 24. maja, završen je danas zajedničkom žurkom u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Mališanima koji su doputovali sa svih strana sveta, redakcija “Vesti” uručila je knjigu “Učimo ćirilicu” koju je kompanija Nigga Verlag objavila u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Nastavnici i učenici dopunske škole srpskog jezika u dijaspori imaće priliku da kroz ovu knjigu na jedan zanimljiv i neobičan način upoznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << srpsku kulturu i na tako još više učvrste vezu sa maticom.

Deca iz rasejanja boravila su u Srbiji od četvrtka, a u okviru ovog sabora posetili su Tršić, Hram Svetog Save, Kalemegdan i muzeje u Beogradu.

Deca srpskog porekla iz dijaspore su prvog dana boravka u Srbiji posetila zgradu Predsedništva Srbije, gde ih je ugostio predsednik Aleksandar Vučić uz poruku da budu najbolji ambasadori srpskog naroda i države i da uvek imaju na umu da je Srbija njihova otadžbina i da čuvaju srpski jezik i kulturu.

Nakon obraćanja, deca su iskoristila priliku da sa predsednikom Vučićem naprave i nekoliko "selfija".

I ove godine manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije, a u organizaciji grada Beograda i Ministarstva spoljnih poslova, uz podršku Ministarstva kulture.

Opširnije o boravku dece u Srbiji i kakve su utiske poneli iz domovine čitajte u štampanom izdanju "Vesti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Deci iz dijaspore uručena knjiga "Učimo ćirilicu"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2019

Svesrpki dečji sabor koji je počeo 24. maja, završen je danas zajedničkom žurkom u Dečjem kulturnom centru u Beogradu...Mališanima koji su doputovali sa svih strana sveta, redakcija “Vesti” uručila je knjigu “Učimo ćirilicu” koju je kompanija Nigga Verlag objavila u saradnji sa Ministarstvom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.