Dečak našao povraćku kita vrednu 63.000$!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak našao povraćku kita vrednu 63.000$!

Čarli Nejsmit (8) iz Velike Britanije, šetao je plažom i naišao na komad nečega što je ličilo na žućkasto-bež kamen obložen voskom. Bila bi to obična materija nečega da po kilogramu ne košta 20.000 američkih dolara, a on je našao više od tri kilograma!

Žućkasto-bež kamen obložen voskom, koji po kilogramu košta 20.000 američkih dolara:Veoma tražen u industriji parfema  

Uz pomoć roditelja otkrio je da to nije kamen, već izlučevina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz organizma kita.

 

Koliko god užasno zvučalo, ova supstanca je veoma tražena u industriji parfema, jer produžava njegov miris. Zbog toga pola kilograma kitovog otpada (?) košta preko 10.000 američkih dolara.

 

 

- Otkrili smo da je ova supstanca jako retka, ali čekamo još informacija od biologa – rekao je dečakov otac.

 

Međutim, to mališana ne sprečava da sanjari o tome kako će potrošiti svoj novac. Za sada razmišlja o tome da izgradi sklonište za životinje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.