Dečak jedva preživeo povratak iz škole

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak jedva preživeo povratak iz škole

Dvanaestogodišnji Aleksandar Komatina, čija je kuća duboko u planini Goliji, preksinoć se u poslednji čas, promrzao i na izmaku snaga, spasao iz smetova i mećave koja je zahvatila planinu.

Aleksandar je iz škole u selu Osaonica ispod Pešterske visoravni krenuo kući. Na planinu se, međutim, ubrzo spustila žestoka oluja.

"Sam se satima probijao zavejanim putem... Kroz šumu, boreći se s hladnoćom, vetrom... Kako mu je bilo samo on zna", rekla je za "Kurir" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Melka Zornić, Aleksandrova nastavnica iz Osnovne škole "Dositej Obradović" u selu Osaonica.

"Jutros smo se čuli s njegovima, kući je stigao zaleđenih pantalona i čizama, jakne, usne su mu već bile poplavele od hladnoće, prag je prekoračio bukvalno zadnjim snagama... Samo koji minut kasnije na planinu se spustio mrak", ispričala jedečakova nastavnica.

Tokom celoga jučerašnjeg dana sneg je padao u čitavoj Srbiji, pa su čistači puteva imali pune ruke posla. U planinskim selima jugozapadne Srbije bilo je problema sa strujom, a u pojedinim mestima u prekidu je i lokalni

(MONDO, foto: Beta, Dragan Gojić)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dječak sa Golije jedva preživjeo povratak iz škole

Izvor: SandzakPress.net, 12.Dec.2012

Dvanaestogodišnji Aleksandar Komatina, čija je kuća duboko u planini Goliji, preksinoć se u poslednji čas, promrzao i na izmaku snaga, spasao iz smjetova i mećave koja je zahvatila planinu.Aleksandar je iz škole u selu Osaonica ispod Pešterske visoravni krenuo kući. Na planinu se, međutim,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.