Deca u politici: Jel sav ovaj lebac tvoj?

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2012, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca u politici: Jel sav ovaj lebac tvoj?

„Slušaj mali, ako mama i tata, baba i deda, starija seka i bata i komšija Đole sa trećeg sprata ne glasaju za mene nećeš dobiti loptu“, mogla bi da glasi poruka tužnom mališanu kome je čika Boris pitaj Boga zašto uzeo loptu. Kao da sigurniju budućnost ne može da im obezbedi, ukoliko se na predizbornom posteru ne bi pojavilo neko dete. Ovaj političko-marketinški potez je za svaku osudu!
Sa pojačavanjem predizborne kampanje sve više dolazi do zloupotrebe dece u političke >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svrhe. Ne vodeći računa o pravima deteta političke partije koriste humanitarni povod da uđu u škole, a mališani sve više dolaze na političke skupove gde su sve češće istureni u prve redove stranačke propagande.
U zaključnom pasusu teksta „Promene su neminovne“ već smo pisali da su deca iz siromašnih porodica navikla na ishranu bez slatkiša, voća ili mesa. Ta deca nemaju knjige za školu, ne kupuju im odeću, a kamoli igračke. Koliko je mališana koji se zlopate u Tadićevoj Srbiji? U javnosti se pojavila cifra od 120.000 mališana. Ukoliko je već hteo da obznani neko političko obećanje koje se odnosi na decu, trebao je da pomene koliko je gladnih usta i uplakanih okica u Srbiji zbog njegove promašene politike. Trebao je da iznese neku strategiju kako misli tako lošu situaciju da poboljša. Umesto gole kore hleba, Boris se odlučio za loptu i mališana. Kao da je gladnoj deci stalo do igre.
Ono što je realnije i prihvatljivije za sve nas birače bilo bi da je mališan, poput Žarka Jokanovića u filmu „Užička republika“, pitao Tadića: „Čiko, čiko, samo sam nešto hteo da te pitam” / „Pitaj“. / „ Jel sav ovaj lebac tvoj?“ / „Moj. Pa šta?“ / „Zašto ga ne jedeš čiko“!?
Predrag Prokopljević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.