Deca pametnija od Ajnštajna!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2012, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca pametnija od Ajnštajna!

Albert Ajnštajn se smatra za jednog od najvećih umova u istoriji, ali nedavno su dve devojčice, koje su premlade da bi vozile, premašile njegov koeficijent inteligencije, koji je, smatra se, iznosio 160.

Devojčice su se ovim rezulatatom svrstale među jedan posto najinteligentnijih osoba svetske populacije.

Smatra se da je prosečni koeficijent inteligencije 100.

Međutim, osim njih dve, postoji još dece koja su u mladom dobu postigla bolje rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od čuvenog naučnika, kada je Mensa test u pitanju.

Džejkob je kao dvogodišnjak dobio dijagnozu blažeg poremećaja u ponašanju, da bi se kasnije ispostavilo da prosto funkcioniše na višem nivou od ostalih.

Već sa dvanaest godina Džejkob pohađa časove napredne matematike i astrofizike u blizini svoje kuće u Indijani. Želja mu je da postane profesor i da piše knjige iz napredne matematike koje bi bile lake za razumevanje.

Kada je popunjavao test inteligencije, ovaj mladi stanovnik Lovlenda u Ohaju, mogao je da nabroji sve američke predsednike i da izdeklamuje abecedu unazad.

Viktorija uopšte nije sklona učenju, tvrdi njena majka. Voli da ide na muzičku i dramsku sekciju i da igra fudbal. Nakon što je postigla 162 na testu inteligencije, mnoge prestižne srednje škole ponudile su joj stipendije. Viktorija bi volela da bude veterinarka kada odraste.

Fabiola, koja je rođena u Goi u Indiji, trenutno živi u Velikoj Britaniji, a nedavno je tražila od roditelja da plate nadoknadu i dopuste joj da ode na Mensin test inteligencije. Petnaestogodišnjakinja trenira karate i tek van do, uživa u klasičnom hobiju genijalaca – šahu, svira klavir i gitaru, a takođe i peva.

Devojčici je trebalo samo 24 sata da nauči svoju ulogu u predstavi Magbet. Ali čak je i ona bila iznenađena kada su stigli rezultati testa inteligencije na kojima je postigla velikih 162 – više od astrofizičara Stivena Hokinga, Bila Gejtsa i Ajnštajna, javlja "The Week".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Genijalci: Ovi mališani su inteligentniji od Alberta Ajnštajna!

Izvor: Svet, 31.Okt.2012, 19:33

Albert Ajnštajn se smatra za jednog od najvećih umova u istoriji, ali nedavno su dve devojčice, koje su premlade da bi vozile, premašile njegov koeficijent inteligencije, koji je, smatra se, iznosio 160. Devojčice su se ovim rezulatatom svrstale među jedan posto najinteligentnijih osoba svetske...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.