Davor nije begunac, on je žrtva sistema

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Davor nije begunac, on je žrtva sistema"

Advokat Davora Dragičevića Ifet Feraget je za agenciju Fena rekao da nije u kontaktu sa svojim klijentom.

Otac ubijenog mladića Davida se posle višednevnog “nestanka” obratio video-porukom u kojoj je poručio da “nisu uspeli da ga likvidiraju”.

“Nadao sam se da je sa njim sve u redu. Živ je i zdrav, ali nemamo kontakt”, naveo je Feraget.

On smatra da je na sceni pravljenje situacije u kojoj se fokus svesno sa zvanične istrage ubistva Dragičevićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sina Davida prebacuje bez ikakve potrebe na Davora Dragičevića, koga proglašavaju beguncem.

“On nije begunac, on je žrtva sistema. To je čovek koji je pokrenuo lavinu iza sebe, privukao pažnju celokupne domaće i svetske javnosti i primer, kao i Muriz Memić, dostojanstvenog i hrabrog građanina koji se pokušava izboriti samo za svoje pravo”, kazao je Feraget.

Advokat ističe da slučaj treba da preuzme Tužilaštvo BiH, jer su za to ispunjeni uslovi, te da je "sasvim jasno da tužioci koji do sada nisu provodili adekvatnu istragu zbog učinjenih velikih propusta u istrazi nisu u stanju sami sebe da istražuju".

“Neko mora dati odgovor na pitanja ko je ubio Davida i ko je doveo do ove celokupne situacije”, ocenio je Feraget.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.