David Dragičević ponovo sahranjen u Austriji

Izvor: Beta, 15.Mar.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

David Dragičević ponovo sahranjen u Austriji

Na gradskom groblju u austrijskom Viner Nojštatu kod Beča danas je po drugi put sahranjen ubijeni mladić iz Banjaluke David Dragičević. Sahrani Davidovih posmrtnih ostataka koji su ekshumirani 12. marta sa Novog groblja u Banjaluci, a juče prevezeni u Austriju, prisustvovali su roditelji mladića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, njegova sestra, rodbina, članovi grupe Pravda za Davida i prijatelji.Sahrani je prisustvovao i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića iz Sarajeva, kao i visoki predstavnik medjunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.Članovi grupe Pravda za Davida na odeći su nosili amblem - crveno srce sa Davidovim likom, a na groblju su podigli pesnice u vis, što je takodje jedan od simbola borbe ove grupe, koja zajedno sa roditeljima ubijenog mladića traži da se otkriju naručioci ubistva i Davidove ubice.David Dragičević nestao je u noći 18. marta prošle godine, a njegove telo pronadjeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt zadesna, ali je Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Njegovi roditelji tvrde da je David otet, mučen i ubijen i da su u njegovom ubistvu učestvovali pripadnici MUP RS.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

David Dragičević ponovo sahranjen u Austriji

Izvor: Danas, 15.Mar.2019

Na gradskom groblju u austrijskom Viner Nojštatu kod Beča danas je po drugi put sahranjen ubijeni mladić iz Banjaluke David Dragičević. Članak David Dragičević ponovo sahranjen u Austriji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

David Dragičević u Austriji sahranjen drugi put: Otac Davor uputio političku poruku pre spuštanja sanduka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2019

Banjalučanin David Dragičević (21) u petak je drugi put sahranjen u gradiću Viner Nojštat, pored Beča u Austriji...Posmrtne ostatke su na večni počinak ispratili otac Davor Dragičević i majka Suzana Radanović, a sahrani je prisustvovao i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, inače poreklom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

David Dragičević sahranjen u Austriji, prisustvovali Memić i Incko

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2019

Na gradskom groblju u austrijskom Viner Nojštatu kod Beča u petak je po drugi put sahranjen ubijeni mladić iz Banjaluke David Dragičević. Sahrani Davidovih posmrtnih ostataka koji su ekshumirani 12. marta sa Novog groblja u Banjaluci, a juče prevezeni u Austriju, prisustvovali su roditelji mladića...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.