Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dar „Radionici integracije”

– Ovo nije običan početak jedne predstave – rekao je glumac Miki Manojlović, osnivač „Radionice integracije” u Bara Veneciji, pred početak komada „Čekajući Godoa” u režiji Nebojše Dugalića, a zatim na scenu pozvao i novinara Milana Vlajčića. Vlajčić, dobitnik nagrade Fondacije „Tanja Petrović” odlučio je da novčani iznos koji je deo ovog priznanja za doprinos kulturi i umetnosti u medijima pokloni slepim i slabovidim glumcima, članovima Manojlovićevog teatra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Kako je objasnio novinar, dovoljno mu je bilo „pet sekundi” dogovora sa suprugom, kako bi odlučio da svoju nagradu preda onima kojima je „neophodnija”. Vlajčić je rekao posetiocima da je prvi put u ovom prostoru koji radi već šest godina, ali o kome mediji retko govore.

Vlajčićev primer sledio je i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport koji je sa svojim kolegama iz kancelarije „Radionici integracije” takođe darivao novčanu pomoć koju je glumcima uručila njegova supruga Lavinija Devenport.

A. V.

objavljeno: 09.04.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Poklon Milana Vlajčića glumcima "Radionice Integracije"

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Prvi dobitnik nagrade "Fondacije Tanja Petrović" novinar Milan Vlajčić poklonio je novčani iznos nagrade glumcima“Radionici integracije”, koju je osnovao glumac Miki Manojlović...Tako će nagrada, koju Fondacija dodeljuje ličnostima koje izuetnim radom doprinose afirmaciji kulture i umetnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.