Danska: Optuženi za pomaganje ubici

Izvor: B92, 16.Feb.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska: Optuženi za pomaganje ubici

Danska policija je saopštila u ponedeljak da je optužila dvojicu muškaraca za pomaganje napadaču koji je ubio dvoje ljudi u Kopenhagenu.

Rojters navodi da su oni uhapšeni dan ranije, kao i da su optuženi za učešće u zločinima u jednom kafiću i ispred najveće gradske sinagoge.

“Dvojica su optužena za pomoć u pripremanju zločina koji su se dogodili u gradskim delovima Krudtonden i Kristalgade“, navodi se u saopštenju policije.

Policija u Kopenhagenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdila je da je u nedelju ubila muškarca za koga sumnja da je odgovoran pucnjavu i ubistvo dvoje ljudi.

Prvi incident se dogodio u jednom kafiću gde je održavana tribina o islamu, tom prilikom je ubijena jedna osoba, a dve su ranjene, da bi nekoliko sati kasnije u blizini sinagoge ubijen jedan Jevrej.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.