Danka Novović - primer kako dostojanstveno živeti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danka Novović - primer kako dostojanstveno živeti

Članovi porodice, prijatelji, kolege i poštovaoci poznate voditeljke Televizije Beograd Danke Novović oprostili su se od nje danas na komemoraciji u prostorijama RTS-a.

Voditeljka RTS-a Staka Novković Đorđević rekla je da je njena voljena prijateljica uvek bila vedra, dinamična, puna ambicija i želje za životom.

"Danka Novović je bila lepa pojava na TV ekranu, dobar profesionalac. Znala je da uživa u životu, u dobroj pesmi, muzici. Bila je otvorenog srca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i duše prema svima i zato smo je cenili i voleli", rekla je Novković Đorđević.

Glavni realizator Informativnog programa Rajko Rakićević je istakao da je malo reći za Danku da je bila vrhunski profesionalac i da je mnogo bliže reći da je bila jedna jedina.

"Danka je bila veliki čovek, iskreni prijatelj i kolega. Izgradila je briljantnu karijeru. Teško može da se desi da joj se čak i približe nove generacije. Slavna petorka - Duška, Ljilja, Vesna, Staka i Danka decenijama su uz Miću Orlovića postavljali merila u toj teškoj profesiji. Po njima se prepoznavala Televizija Beograd", rekao je Rakićević.

Kada je odlazila iz televizije poručila je: "Deco, više se družite, sedite u kafani, pričajte. Upoznajte se, a kafana je najbolje mesto da se izbegnu gloženja i da se neguje prijateljstvo. Ovde vi provodite pola života, zato kad god možete, organizujte se i pravac kafana".

"Spikerska legenda bila je uvek spremna da emisuju vrhunski uradi, gospodski mirno i da na ekranu vlada svakom situacijom. Sve je ona mogla i u svemu je bila legenda, pa i u kafani", istakao je Rakićević.

Voditeljka RTS Vesna Radosavljević se prisetila zajedničkih trenutaka i istakla da je Novović dostojanstveno nosila svaki teret.

"Šeretski se osmehivala na nesreću i plakala kada je niko ne vidi. Hrabrila nas u teškim situacijama i bila naš orjentir - kako da reagujemo, šta da mislimo. Borila se za našu profesiju i branila je od naleta neukosti i neznanja. Zastupala je interese mlađih, pomagala nam i savetovala nas... Borila se za svoje stavove često bez dlake na jeziku. Kraljica i lafica, dama i boem...", rekla je Radosavljević.

Ona je primetila veliku prazninu koja je ostala kada je Novović otišla u penziju.

"Bila je poslednja od velikih spikera. Završila se jedna era i Desk informativnog programa više nije bio isti. Danas je jasno da je unosila svetlost među ljude, da je bila dobra duša i primer kako živeti dostojanstven život", naglasila je Radosavljević.

Voditeljka RTS-a Marija Mitrović Jokić je podsetila da je Novović provela čitav radni vek u toj kući i da je bila veliki profesionalac, a nadasve veliki čovek.

"Bila je čast poznavati te i raditi sa tobom", poručila je Mitrović Jokić.

Ispraćaj za kremaciju biće 19. jula u 15 sati na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 15.30 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.