Dani višnje na Oblačinskom jezeru (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Jun.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani višnje na Oblačinskom jezeru (VIDEO)

Tradicionalno u ovo doba godine, na Oblačinskom jezeru ponovo se okupio veliki broj priuzvođača višnje, koji su najpoznatiji u našoj zemlji, ali i mnogi majstori u spremanju ribljih čorbi, specijaliteta i kuvanih jela na kotliću. Mnoga ženska udruženja su za prvi dan ove dvodnevne manifestacije pripremaloe razne dezerte od višnje, koje je stručni žiri ocenjivao, a tokom vikenda Dani višnje biće krunisani velikim koncertom na obali Oblačinskog jezera.
Nadležni u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Merošina kažu da će ova manifetsacija iz godine u godinu biti sve bolja i da su to građani koji ovde žive zaslužili.
Kada je reč o ovogišnjoj ceni otkupa višnje nadležni navode da je još uvek neizvesno kako će porizvođači proći, ali da se nadaju da će godina biti povoljna po sve.
Dvodnevna manifetsacija Dani višnje završava se poslednjeg dana vikenda, koncertom koji će biti organizovan kraj Oblačinskog jezera, na koji su kako kažu iz rukovodstva opštine, svi dobrodošli.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Takmičenje i veselo druženje na Oblačinskom jezeru

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Jun.2015

Manifestacija sa tradicijom, lepo vreme, nacionalna raznolikost, takmičenje i veselo druženje, sve je to učinilo da Merošina i Oblačinsko jezero danas budu centar juga Srbije...Prvi dan manifestacije "Dani višnje" na Oblačinskom jezeru protekao je u takmičarskom duhu u spermanju specijaliteta...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.