Dani Srpske biće održani u 11 gradova Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 14:08

Dani Srpske biće održani u 11 gradova Srbije

Kulturno umetničko stvaralaštvo Republike Srpske je uvek blisko sa stvaralaštvom u Srbiji, jer smo jedan narod, jedne tradicije, jednog jezika i jednog pisma, izjavio je danas šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

On je na promociji manifestacije "Dani Srpske u Srbiji 2021." istakao kako će po deveti put sa više programa biti predstavljeni privreda, kultura, umetnost, prosveta i nauka Republike Srpske od 22. do 29. septembra.

"U 11 gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom osam dana imaćemo dve velike promocije investicionih potencijala poslovnih slobodnih zona RS, susrete gradova iz RS sa bratimljenim gradovima i opštinama u Srbiji, pa u okviru tih susreta i nova bratimljenja. Kao i svake godine, imaćemo umetničke programe, šest pozorišnih predstava za odrasle i jednu za decu, pet koncerata ozbiljne, zabavne, narodne i rok muzike i jedan književni program", istakao je Cicović.

On je dodao da program počinje u Beogradu i nastavlja se u Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Šidu, Kikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Nišu i završava u Novom Sadu.

"Predstavićemo turističku ponudu RS tokom cele godine, od naše olimpijske Jahorine, preko raftinga na Tari i Vrbasu do banjskog turizma", istakao je Cicović.

Kako je rekao, RS danas čini privreda sa dobrim potencijalima za investiranje i saradnju sa privrednim subjektima iz Srbije na čemu će biti poseban akcenat.

"Poštujući sve epidemiološke mere u skladu sa našim programom, pozivam ljude da dođu na sve naše manifestacije. Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu i proveru, kako bi zadovoljili sve ono što epidemiološke mere zahtevaju od svih nas", poručio je Cicović.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić je ovom prilikom posebno istakao važnost slobodnih poslovnih zona RS u regiji Podrinje, ali i četiri velika grada - Prijedoru, Gradiški, Zvorniku i Trebinju.

Prema njegovim rečima, najviše rukovodstvo sa obe strane definiše važne strateške infrastrukturne i energetske projekte koji se realizuju.

"Kada sledeće godine budemo slavili jubilej 30 godina postojanja RS, bićemo u prilici da napravimo jubilarnu 10. manifestaciju Dani srpske u Srbiji", zaključio je Klokić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.