Danci – nas pune, drugima ni gol!

Izvor: Mondo, 07.Sep.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danci – nas "pune", drugima ni gol!

Danska, koja nas je odrala 5:1 u dva meča u kvalifikacijama, ozbiljno je ugrozila direktan plasman na EURO.

Foto: MN Press

  Protiv nas moćni, efikasni i maksimalni – šest bodova u dva meča uz gol razliku 5:1, protiv drugih...

...neubedljivi.

Fudbaleri Danske, ne računajući pomenuta dva meča sa Srbijom, odigrali su i treću uzastopnu nerešenu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2016, rezultatom 0:0.

U petak remizirali su na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Parken stadionu u Kopenhagenu sa Albanijom, a večeras isti rezultat bio je i u Jerevanu, protiv Jermenije – 0:0.

Momci Mortena Olsena ovog popodneva nisu bili čak ni bolji od rivala, oba tima imala su po 11 pokušaja ka golu, od čega su po tri išla u okvir. U prilično izjednačenoj igri nije bilo mnogo prilika, a najbolju je Jermenija propustila u 88. minutu, kada je, posle udarca Artema Simonjana sa oko 10 metara, lopta završila pored gola.

Danci sada imaju po dve utakmice više od Portugalaca i Albanaca, a do kraja će igrati samo u Portugalu, što znači da su veoma ugrozili plasman na EURO.

Do daljeg, stanje u našoj Grupi I, biće ovakvo: Portugal (-2) 12, Danska 12, Albanija (-2) 11, Jermenija 2, Srbija (-1) 1. Preostali mečevi: Albanija - Srbija, Portugalija - Danska (8. oktobra), Jermenija - Albanija, Srbija - Portugalija (11. oktobra).

Ko se sve do sada plasirao na EURO, ko nema nikakve šanse i kakvi su izgledi ostalima, pročitajte OVDE.

U 20.45 u Elbasanu sastaju se Albanija i Portugal, u utakmici koja bi mnogo toga mogla da reši, kada je naša grupa u pitanju. Podsećamo, dalje direktno idu prve dve ekipe iz svake grupe od devet grupa i najbolja trećeplasirana, dok ostalih osam trećeplasiranih igraju baraž posle kojeg će se društvu u Francuskoj pridružiti još četiri tima.

Jermenija i Srbija odavno više nemaju šanse da budu bar treće.

Posle Portugalaca, Albanija u Elbasanu dočekuje i Srbiju, a potom putuje u Jermeniju i ima 180 minuta više na raspolaganju od Danske, do kraja ovog ciklusa. Sa samo bodom zaostatka...

I još malo statistike, koja pre svega govori o igri reprezentacije Srbije. U sedam mečeva u Grupi I, Danska je dala osam golova, pet protiv "orlova".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.