Danas poslednji dan prijavljivanja za stipendije Alpbah Beograd

Izvor: Blic, 15.Jul.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas poslednji dan prijavljivanja za stipendije "Alpbah Beograd"

Studentima iz Srbije danas je poslednji dan da se prijave na konkurs kluba "Alpbah Beograd", a 10 najtalentovanijih moći će da dobije stipendije za prisustvo dvonedeljnom evropskom političkom i naučnom forumu "Alpbah" koji se održava u Austriji, objavio je organizator.

Stipendije pokrivaju troškove dvonedeljnog boravka u Austriji, troškove participacije, smeštaja i puta, a sredstva su obezbedile vodeće austrijske kompanije u Srbiji.

Za stipendije mogu da se prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studenti svih obrazovnih profila, od 21 do 30 godina, slanjem biografije i motivacionog pisma na adresu office@beoalpbach.org.

Evropski forum "Alpbah" će od 16. avgusta do 1. septembra okupiti ugledne svetske političare, diplomate, naučnike i stručnjake iz prakse, kako bi diskutovali o gorućim pitanjima današnjice.

Svake godine oko 3.000 ljudi iz više od 50 zemalja učestvuje u programima tog foruma.

Prve nedelje se organizuje serija seminara koji, iz razičitih uglova i na interdisciplinarni način, obrađuju sveobuhvatnu temu koja se svake godine menja.

Drugi deo foruma je usmeren na praksu i obuhvata niz simpozijuma koji se bave zdravstvom, primenjenim naukama, tehnološkim razvitkom, ekonomijom, finansijama, životnom sredinom, lobiranjem u okviru Evropske unije (EU), politikom.

Na tom skupu svetskih lidera gde se nalaze rešenja za globalne, evropske i regionalne probleme, gostovali su i sadašnji generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun, nekadašnji premijer Italije Romano Prodi, svojevremeni nemački kancelar Helmut Kol, sadašnji predsednik Češke Republike Vaclav Klaus, i bivši predsednik Evropske komisije Žak Delor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.