Danas odluka o produženju pritvora Miškovićima

Izvor: Kurir, 08.Feb.2013, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odluka o produženju pritvora Miškovićima

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda može da im za najviše još 30 dana produži pritvor

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu danas će odlučiti da li će produžiti pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i predsedniku Skupštine akcionara PZP „Niš" Dejanu Jevtiću.

Odlukom suda pritvor može da im se produži za još najviše mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Prema odluci po kojoj im je pritvor produžen 11. januara, oni u pritvoru mogu da budu do 10. februara, ali pošto je nedelja neradan dan, sud će odluku o produženju, ili eventualnom ukidanju pritvora, o zameni za kućni pritvor ili neku drugu meru bezbednosti, doneti danas.

Miškovići, Đurašković i Jevtić uhapšeni su 12. decembra, sa još šest osumnjičenih da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Krivično vanpretresno veće suda u januaru je ukinulo pritvor bivšem direktoru PZP "Niš" Zoranu Mihailoviću, direktoru "Šer korporacije" Ristu Ristiću i procenitelju "Konzita" Raši Zdravku.

Pritvor nije ni određivan bivšem direktoru PZP "Niš" Milutinu Gaševiću, bivšem akcionaru PZP "Niš" Zoranu Kaitoviću i direktoru "Delta brokera" Predragu Filipoviću. Njima su na početku istrage oduzeti pasoši i zabranjeno im je da napuštaju mesto boravišta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu protiv svih njih zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Mišković i ostali pritvoreni se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Inače, Miškovićima i Đuraškoviću pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.