Danas nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

Izvor: B92, 04.Apr.2017, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

Beograd -- Nastavak suđenja optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije zakazano je za danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Trebalo bi da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Boro Banjac koji je došao na prethodno ročište, ali je ono otkazano iz tehničkih razloga.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnika Državne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednost (DB) Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića, bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića i pripadnika rezervnog sastava DB Miroslava Kuraka.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.