Danas je Vidovdan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Vidovdan

BEOGRAD - Danas je veliki srpski nacionalni praznik Vidovdan, dan kada Srpska pravoslavna crkva obeležava uspomenu na svetog mučenika kneza Lazara, kao i na druge srpske mučenike, koji su postradali za veru i otadžbinu.

Knez Lazar je stradao u boju na Kosovu, od turske ruke. Vidovdan je danas zvanični državni praznik u Srbiji, u znak sećanja i poštovanja prema svima onima koji su svoj život žrtvovali na oltar otadžbine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vidovdan, sećanje na Kosovski boj i zavet

Izvor: Kurir, 28.Jun.2008

BEOGRAD, 28. juna (Tanjug) - Danas je Vidovdan, dan kada se Srbi sećaju stradanja srpske vojske, koja je, 1389. godine na Kosovu, ustala u odbranu svoje zemlje i hrišćanstva od nadmoćne Otomanske imperije. Na taj tradicionalni verski praznik, Srpska pravoslavna crkva i srpski narod, slave ime kneza...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.