Danas delimično razvedravanje; RHMZ najavio: Stiže preokret

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 09:13

Danas delimično razvedravanje; RHMZ najavio: Stiže preokret

Danas na severu Srbije pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak postepeni snega.

Kako se navodi u najavi objavljenoj na sajtu RHMZ-a, tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima.

Duvaće slab do umeren vetar, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus tri do dva stepena, a najviša od četiri do osam stepeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I u Beogradu danas do jutra oblačno uz prestanak snega, a tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od -2 do 0, a najviša oko 6 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak (17 - 18.01.) vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje. Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 , a u četvrtak od 13 do 20 stepeni, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno - do 5 stepeni.

Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak, 19. januara, naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg.

Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vremenska prognoza: Kakvo nas vreme danas očekuje?

Izvor: Danas, 16.Jan.2024

Na severu Srbije danas pretežno sunčano, a u ostatku zemlje umereno do potpuno oblačno uz postepeni prestanak snega, navodi u najnovijoj najavi Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.