Danas bi trebalo da počne suđenje Šaranoviću

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas bi trebalo da počne suđenje Šaranoviću

Beograd -- Pred Višim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Vladimiru Šaranoviću povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca.

On je ubijen 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Na pripremnom ročištu pred sudom u novembru, Šaranović je negirao da je izvršio ovo ubistvo, kratko se izjasnivši da nije kriv, a u istrazi pred tužilaštvom se branio ćutanjem. Dans će moći detaljno da iznese odbranu.

Šaranović je, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlašć‡ena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović‡ se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašć‡ena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronaÄđena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović‡ je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović‡ se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrečetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođ‘aka Slobodana Šaranović‡a, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.