Danas, 28. septembra se obilježava Dan Bošnjaka

Izvor: SandzakPress.net, 28.Sep.2021, 11:36

Danas, 28. septembra se obilježava Dan Bošnjaka

Bošnjaci u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, zemljama regije i svijetu danas obilježavaju 28. septembar, Dan Bošnjaka. Ovaj datum se obilježava poovodom odluka Prvog bošnjačkog sabora 28. septembra 1993. godine u Sarajevu na kojem je donijeta historijska odluka da se bošnjačkom narodu vrati nacionalno ime Bošnjak, a istom odlukom maternji jezik Bošnjaka ponovo je nazvan bosanski jezik. The post Danas, 28. septembra se obilježava Dan Bošnjaka appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Bošnjaci treba da budu povezani i spremni da čuvaju svoje nacionalne, kulturološke i sve druge vrijednosti

Izvor: SandzakPress.net, 28.Sep.2021

Bošnjaci treba da budu organizirani, povezani i spremni da čuvaju svoje nacionalne, kulturološke i sve druge vrijednosti i nastaviće da se snažno zalažu za svoj položaj u Crnoj Gori, kao i za stabilnost države, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja povodom Dana Bošnjaka. Iz Stranke pravde...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.