Danas 14 godina od smrti gardista u Topčideru

Izvor: Beta, 05.Okt.2018, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas 14 godina od smrti gardista u Topčideru

Danas se navršava 14 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.Početkom decembra 2016. je medijima predstavljena 3D forenzička analiza dogadjaja koja pokazuje da su gardisti ubijeni.Vlada Srbije je 8. decembra 2016. godine odlučila da formira komisiju za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista, ali javnost nije upoznata da li se ta komisija sastajala i da li je eventualno došla do novih podataka.Prema Vladinoj odluci komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Djurić, Aleksandar Djordjević i Olgica Batić.Ispred ulaza u objekat Karaš na Topčideru organizacija Žene u crnom će održati komemorativni skup u crnini i ćutanju, a potom u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda protestnu akciju "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li smo zaboravili dvojicu ubijenih srpskih sinova?

Izvor: B92, 05.Okt.2018

Danas se navršava 14 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Nastavak na B92...

Četrnaest godina od pogibije gardista na Topčideru

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2018

Danas se navršava 14 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži...Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba...Početkom...

Nastavak na Radio 021...

Vladina komisija dve godine ćuti o smrti gardista

Izvor: Danas, 05.Okt.2018

Iako je prošlo skoro dve godine od odluke da se formira Komisija za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića, koji su tragično stradali u topčiderskoj kasarni davnog 5. oktobra 2004. godine, po svemu sudeći i dalje nema nikakvih rezultata...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.