Dan domaćeg filma u bioskopu „Vilin grad“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 30.Sep.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan domaćeg filma u bioskopu „Vilin grad“ (VIDEO)

U bioskopu «Vilin Grad» sutra, 1 .oktobra, održava se “Dan domaćeg filma “. Film koji će biti prikazan je «Stara škola kapitalizma» Želimira Žilnika.
Film «Stara škola kapitalizma» smešten je usred talasa radničkih protesta koji se šire Srbijom. Revoltirani radnici provaljuju kapije fabrike u kojoj su radili i s razočaranjem otkrivaju pustoš koju su za sobom ostavili novi vlasnici. Film beleži sve kompleksniji, a opet i krajnje živopisan pregled sadašnjeg vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i društvenih previranja pod razarajućim uticajima domaćeg i stranog kapitala.
Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije. I tokom 12 meseci biće predstavljeno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu predstavljeni javnosti. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima. Ulaz za sve projekcije tokom Dana domaćeg filma je besplatan, a projekcija filma Želimira Žilnika “Stara škola kapitalizma” počinje u 18 sati.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.