Dačić se sastao sa Milanovićem

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić se sastao sa Milanovićem

Posle sastanka dvojica premijera će se obratiti medijima u 14 sati. 
Za premijere Srbije i Hrvatske Ivicu Dačića i Zorana Milanovića kasnije danas posle sastanka u četiri oka organizovan je i zajednički radni ručak sa dve delegacije
.Radnom ručku će, kako je Tanjugu potvrđeno u Birou za komunikacije Vlade Srbije , prisustvovati potpredsednik vlade Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić sa srpske, a sa hrvatske strane zamenik ministra inostranih poslova Joško Kličević.
Milanović će u Beogradu razgovarati i sa predstavnicima hrvatske manjinske zajednice u ambasadi Hrvatske a Milanovićevo uvodno obraćanje biće otvoreno za medije, navodi se u saopštenju Vlade Hrvatske.To će biti prvi susret dvojice premijera.
Do posete dolazi na inicijativu Milanovića, koji će u Beogradu od srpskih zvaničnika razgovarati samo sa Dačićem. Kako je juče rekao Dačić, taj sastanak neće biti istorijski po zaključcima, ali će biti poseban, jer dve zemlje moraju da učine korake ka normalizaciji odnosa posle najnovijeg zahlađenja.
"Ne očekujem da to bude istorijski sastanak po zaključcima, već da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tokom ratova, ali i o našem približavanju EU", rekao je srpski premijer.
Dačić je dodao da mu je hrvatski kolega tražio da kaže da Hrvatska podržava Srbiju na putu ka Uniji.
"Razgovaraćemo o bilateralnim odnosima, o regionalnoj saradnji. Posle zahlađenja naših odnosa, treba da učinimo korake ka normalizaciji i zato je taj sastanak važan, ali je to samo prvi korak za postavljanje osnova da i naša ministarstva uspešno sarađuju", naglasio je srpski premijer.
Dačić je takođe rekao da je predviđen sastanak Milanovića samo sa njim i radni ručak dveju delegacija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.