Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadore Libana i  Pakistana

Izvor: RTS, 13.Dec.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadore Libana i Pakistana

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Libanske Republike u Beogradu Tufika Žabera, kojem je zahvalio na angažovanju u prethodne četiri godine i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa. Dačić primio u oproštajnu posetu i amasadora Pakistana.
U razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su konstatovani tradicionalno dobri bilateralni odnosi dve zemlje i izražen obostran interes za njihovo dalje unapređenje, naročito na ekonomskom planu. Zajednički je apostrofiran značaj intenziviranja političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou u narednom periodu.

Ministar Dačić je posebno istakao zahvalnost na principijelnom stavu Libanske Republike u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška libanske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. 
Srbija će nastaviti da pruža svoj aktivan doprinos misiji UNIFIL u Libanu, kroz angažovanje pripadnika Vojske Srbije, saopštio je MSP.
Prvi potpredsednik Vlade susreo se danas i sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Sajedom Adil Gilanijem. Tom prilikom obostrano je izražena želja i spremnost za daljim unapređenjem sveukupnih prijateljskih odnosa između Srbije i Pakistana, koji su uspostavljeni 1948. godine.
Imajući u vidu da je 2018. jubilarna godina uspostavljanja bilateralnih odnosa između dve zemlje, ministar Dačić i ambasador Gilani su se dogovorili da ovaj sedamdesetogodišnji jubilej obeleže aktivnostima koje bi potvrdile višedecenijsko prijateljstvo i bliskost dve zemlje.
Posebno je naglašena potreba pospešivanja i unapređenja ekonomske saradnje između Srbije i Pakistana, što će biti jedan od prioriteta u narednim aktivnostima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Čepurin sumirali uspešnu saradnju Srbije i Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2017

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin ocenili su danas da je "uzlazni trend razvoja saradnje" Srbije i Rusije u potpunosti u skladu sa prijateljskim vezama te dve zemlje. Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su u razgovoru sumirani rezultati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dačić primio odlazećeg pakistanskog ambasadora

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio se danas odlazećem pakistanskom ambasadoru Sajedu Adilu Gilaniju na angažmanu i dporinosu razvoju odnosa dve zemlje, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Dačić i Gilani su izrazili spremnost da se odnosi Srbije i Pakistana unapređuju,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.