Dačić: Socijalisti spremni za sve izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Socijalisti spremni za sve izbore

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) večeras neće promeniti stav svog lidera Aleksandra Vučića o neodržavanju vanrednih parlamentarnih izbora istvoremeno sa beogradskim.

Dačić je istovremeno, citirajući parolu iz vremena Josipa Broza Tita "ništa nas ne sme iznenaditi", naglasio i da su socijalisti spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i za gradske i za parlamentarne izbore.

Upitan da li očekuje da će predsedništvo SNS promeniti svoju prethodnu i odluku Vučića da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori on je zamolio novinare da mu, kako je rekao, postavljaju ozbiljnija pitanja.

On je, uoči izborne konferencije Foruma žena SPS-a u stranačkoj centrali na Studentskom trgu rekao i da će poštovati stav predsedništva SNS u slučaju da odluči da zajedno sa beogradskim budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

Dačić je podsetio i da je Glavni odbor SPS odlučio da stranka na beogradske izbore izađe na listi sa SNS ili odvojeno, u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, a u tom slučaju kandidat za gradonačelnika Beograda biće funkcioner SPS Aleksandar Antić.

Lider socijalista izrazio je uverenje u izborni uspeh SPS i SNS u oba slučaja, odnosno da će moći da formiraju novu gradsku vlast, bez obzira da li će izaći na izbore odvojeno ili na istoj listi.

On je podsetio i da je na prethodnim beogradskim izborima SPS samostalno osvojio 11 odsto glasova i izrazio uverenje u dobar rezultat na predstojećim izborima koji treba da budu održani u martu ove godine.

Dačić je odbacio mogućnost koalicije SPS sa Srpskom radikalnom strankom na beogradskim izborima uz napomenu da su o tome uglavnom pisali novinari.

Prema njegovim rečima, SPS i SRS su izašli zajedno na lokalnim izborima u Mionici, što je opozicija iskoristila da govori o nekoj "crveno-crnoj koaliciji" iz davno prošlih vremena.

Dačić je rekao i da je opozcija time pokušala da "istorijsku lupu" usmeri na davno prošlo vreme sa perioda vlasti Demokratske stranke Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

Predsedništvo SNS večeras zaseda u stranačkoj centrali na Novom Beogradu a razgovara se o listi za beogradske izbore i o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Da preglasaju Vučića? Molim vas, samo ozbiljna pitanja"

Izvor: B92, 10.Jan.2018

Beograd -- SPS će na beogradske izbore izaći ili na listi sa SNS ili samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, izjavio je lider socijalista Ivica Dačić...Prema njegovim rečima, u slučaju da SPS izađe sa JS njihov kandidat za gradonačelnika bio bi Aleksandar Antić..."To su opcije o kojima trenutno...

Nastavak na B92...

Dačić: Ništa nas ne sme iznenaditi

Izvor: Beta Video, 10.Jan.2018

BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je istovremeno, citirajući parolu iz vremena Josipa Broza Tita ``ništa nas ne sme iznenaditi``, naglasio i da su socijalisti spremni i za gradske i za parlamentarne izbore. (CH7)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.