Dačić: Red mora da postoji, ovakvo ponašanje nedopustivo

Izvor: Press, 13.Mar.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Red mora da postoji, ovakvo ponašanje nedopustivo

"Red mora da postoji i zato takvi događaji nisu dobri i moraju da naiđu na osudu", rekao je Dačić novinarima.

On je naveo da naši građani, koji tamo žive, moraju da shvate da policiju u Zubinom Potoku čine Srbi koji isto tako žive, na tom području i da se mora uspostaviti red.

Dačić je istakao i da su Srbi dobili legalne i legitimne organe vlasti i da sastav lokalne policije odgovara etičkom sastavu stanovništva, odnosno da policiju čine Srbi.

" Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << znam ko protiv koga tu protestuje, što znači da to nema nikave veze sa međunacionalnim odnosima", rekao je on.

Dačić je ponovo naglasio da red mora da postoji, istakavši " da je ovakav način rešavanja problema nedopustiv". 

On je dodao da, pri tome, ne ulazi u kvalifikacije da li je taj čovek, koji je bio u policijskoj stanici u Zubinom Potoku, kriv ili ne. 

"Kao što to ne možemo da tako nešto tolerišemo ovde, u nekoj našoj Policijskoj stanici u centralnoj Srbiji naravno da je to nemoguće toleristi ni u Zubino Potoku", rekao je on.

Upitan o konstituisanju uZajednice srpskih opština (ZSO) , Dačić je ponovio da "mi idemo ka jednom istorijskom činu - konstituisanju ZSO" kome mora da prethodi izrada statuta 

On je naveo i da deset opština koje će činiti ZSO moraju da donesu niz odluka o tome istakavši da je to veliki organizacioni posao.

Dačih je dodao i da je ZSO "prvi legitimni i legalni organ koji će posle neznam koliko godina da postoji na KIM i koju priznaju i Beograd, Priština, Moskva, Brisel Vašngton..."

U Zubinom Potoku sinoć se dogodio incident kada su građani upali u stanicu policije i oslobodili Slobodana Sovrlića, koga je kosovska policija ranije u toku dana privela zbog remećenja javnog reda i mira

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.