Dačić: Predstoji najteži deo dijaloga sa Prištinom

Izvor: Press, 15.Feb.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Predstoji najteži deo dijaloga sa Prištinom

"Bez tog dogovora Srbija neće imati ni moralno ni političko pravo da ukida bilo koje svoje institucije na Kosovu, kojih ionako ima veoma malo," rekao je Dačić, novinarima u Oplencu.

Prema njegovim rečima, utvrđivanje nadležnosti jeste proces koji bi mogao da dovede do održivog  rešenja i koji bi morao da se primenjuje u potpunosti kako bi se otklonila paraliza instistucija na KIM.

"Ovde nije reč o priznanju nezavisnosti KIM, što se vidi i u Platformi i Rezoluciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje je usvojila Skupština Srbije. Nama je interes da ta teritorija koja je kao celina definisana i u Rezoluciji 1244, funcioniše na održiv način, odnosno da tamo Srbi mogu da ostvaruju sva prava, što nije moguće bez  institucija i svoje samouprave", kazao je Dačić.

On je dodao da je Srbija spremna za razgovore i dogovore i da je politika Srbije jasna i utvrđena u Platformi i Rezoluciji. "Pre neki dan je na moju inicijativu održan sastanak državnog vrha, na kojem je ispoljen visok stepen jedinstava i sve što smo do sada pričali," zaključio je Dacić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.