Dačić: Postignut dogovor o sprovođenju sporazuma

Izvor: Press, 22.Maj.2013, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Postignut dogovor o sprovođenju sporazuma

"Mogu da kažem da se došlo do teksta o kome će se izjasniti i Vlada Srbije i vlada u Prištini i taj tekst obuhvata rokove i radnje koje treba obaviti u narednim mesecima", rekao je Dačić novinarima po završetku dvodnevnih razgovora.

Srpski premijer je kazao da će ovlašćenja predviđena za Zajednicu srpskih opština obavljati privremeno telo, sastavljeno od predstavnika četiri srpske opštine na severu, a da će Zajednica biti formirana nakon lokalnih izbora koji treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se održe do kraja godine.

Dačić je rekao da dogovor o implementaciji obuhvata i pravosudne i bezbednose strukture u srpskim opštinama.

"Naš cilj je da niko ne ostane bez posla", izjavio je Dačić. Premijer je najavio da će u narednim nedeljama biti još rundi dijaloga na visokom nivou, ali o pitanjima koja nisu obuhvaćena današnjim dogovorom.

O tekstu postignutog dogovora Vlada Srbije izjasniće se do kraja ove nedelje, rekao je Dačić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.