Dačić: Odrediti se prema napadima na službena lica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2009, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odrediti se prema napadima na službena lica

VRBAS - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačih izjavio je danas da država mora da definiše odnos prema učestalim napadima na policajce.

Dačić je prilikom posete policijskoj stanici u Vrbasu rekao da se u nekim slučajevima godinama izriču blage kazne ili se godinama uopšte ne izriču kazne napadačima na policajce.

Ministar unutrašnjih poslova je podržao ideje da napadi na medicinsko osoblje i na novinare budu sankcionisani kao napadi na službena lica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Potvrdio je da je jedan od osumnjičenih za ubistvo navijača francuskog fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona u bekstvu u insotranstvu i dodao da će tražiti informacije od policije te zemlje o beguncu, ali nije naveo gde je osumnjičeni pobegao.

Dačić je najavio da će prilikom posete Srbiji predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva u Beogradu biti preduzete veoma opsežne mere bezbednosti.

Ministar unutrašnjih poslova se izvinio Beograđanima zbog toga što će neke saobraćajnice morati biti zatvorene tokom posete Medvedeva.

Dačić je dodao da "niko ne sumnja" da će poseta Medvedeva Srbiji izazvati "oduševljenje kod građana", ali je naveo da su takve mere bezbednosti uobičajene prilikom posete na tom nivou.

Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije, danas posle podne je sa koalicionim partnerima održao predizborni skup uoči lokalnih izbora u Vrbasu, zakazanih za sledeću nedelju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.