Dačić: Odnosi s hrvatskom redovni

Izvor: Beta, 02.Jul.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odnosi s hrvatskom redovni

BEOGRAD, 2. jula 2014. (Beta) - Odnosi Srbije s Hrvatskom su redovni u smislu komunikacije s Ministarstvom spoljnih poslova iz Zagreba, a interes Beograda je da se svi problemi rešavaju i da se traže zajednički interesi, rekao je u sredu šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Komentarišući izjavu hrvatskog predsednika Iva Josipovića da u odnosima dve zemlje postoji "tehnički vakuum", Dačić je rekao da pošto je promenjena vlada u Srbiji, "sada treba promeniti sve članove radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << grupa i komisija" koje su u vreme prethodne vlade imentovane da rešavaju najosetljivija pitanja dve zemlje.

Šef srpske diplomatije je na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare o radu Ministarstva spoljnih poslova Srbije rekao da će njegovo učešće na Kroacija forumu u Dubrovniku od 10. do 12. jula biti prilika i da sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić razgovara o tom pitanju.

Dodao je da će u Dubrovniku učesnik biti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dodajući da je i to prilika da se razgovara o bilateralnim pitanjima s Hrvatskom.

"Naš je interes da se ti problemi rešavaju. Jedna korpa problema je ono što je ostalo iz prošlosti, druga korpa problema - budućnost. 'Ajde da radimo nešto za budućnost. Niko ne očekuje da razvijamo emocije, već da trazimo zajedničke interese, ako ih ima, a mislim da ih ima", poručio je Dačić.

Dačić je, takodje, rekao da se "na Srbiju vrši veliki pritisak" da se omogući učešće Kosova u radu regionalnih inicijativa.

"Na Srbiju se pritisak vrši tamo gde to Srbija može da spreči. Tamo gde ne može, oni to rade sami, ne pitajući nas uopšte, kao što je Venecijanska komisija (telo Saveta Evrope). Mi nemamo razloga da ometamo učešće Kosova u regionalnim inicijativama pod uslovima definisanim sporazumima postignutim u Briselu", istakao je Dačić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Odnosi Srbije sa Hrvatskom su redovni

Izvor: Beta Video, 02.Jul.2014

BEOGRAD - Odnosi Srbije sa Hrvatskom su redovni u smislu komunikacije sa Ministarstvom spoljnih poslova iz Zagreba, a interes Beograda je da se svi problemi rešavaju i da se traže zajednički interesi, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.