Dačić: Ne očekujem da Kolinda bude hrvatski Šešelj

Izvor: Mondo, 19.Jan.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne očekujem da Kolinda bude hrvatski Šešelj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne očekuje od nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da bude hrvatski Vojislav Šešelj, već da vodi računa o svojoj državi, u čijem su interesu dobri odnosi sa Srbijom.

Foto: Beta/Milan Obradović

"Čestitam Kolindi Grabar Kitarović na izboru za predsednicu i nadam se da će raditi na otklanjanju problema i pravljenju dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << atmosfere za saradnju Srbije i Hrvatske. Mi želimo dobre odnose i da ih unapređujemo", rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu Grabar Kitarovićeve da ona sve građane Hrvatske smatra Hrvatima, Dačić je zapitao šta bi bilo kada bi u Srbiji rekli Hrvatima da su Srbi.

"Kako su to sada svi tamo Hrvati? Zamislite da mi ovde svim Hrvatima kažemo: 'Vi ste Srbi'. To bi onda bilo u Evropskom parlamentu", kazao je on.

Dačić je dodao da ne očekuje od Grabar Kitarović "da bude hrvatski Šešelj, nego da bude predsednica koja će voditi računa o svojoj državi, čiji je interes da ima dobre odnose sa Srbijom".

Predsednica Hrvatske je pre nekoliko dana u emisiji "Intervju 20" BHT1 objasnila zašto je tokom predizborne kampanje sve građane oslovljavala kao "Hrvate i Hrvatice".

"Po meni je Hrvat i onaj ko je pravoslavne veroispovesti i Srbin po nacionalnosti... On je Hrvat u smislu hrvatskog državljanina", odgovorila je, reagujući na zamerke upućivane tokom kampanje.

Kandidat HDZ Grabar Kitarović je, u drugom krugu predsedničkih izbora 11. januara, osvojila 50.74 odsto glasova, a kandidat SDP i dosadašnji predsednik Ivo Josipović 49,26 odsto.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.