Dačić: Ministri, ovo vam je životna uloga!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ministri, ovo vam je životna uloga!

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u četvrtak u Beogradu da je potrebna rekonstrukcija Vlade Srbije, a da svaki ministar treba da zna "da mu je to životna uloga".

"Siguran sam da je rekonstrukcija vlade potrebna, ali ne želim da ocenjujem druge", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS komentarišući kritike predsednika Srbije Borisa Tadića koje je on u sredu izneo na rad ministara.

Predsednik Tadić je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sredu tokom posete Prokuplju izjavio da pojedini ministri u Vladi Srbije, predsednici opština i nezavisnih agencija ne rade dobro svoj posao i poručio da će to morati da se menja.

Dačić, koji je prvi potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, kazao je da se u Vladi nije razgovaralo o uvođenju novih partnera, a ukoliko neko od ministara treba da bude promenjen to će svakako biti dogovor.

"Tu nema svađe. Tadićevu ocenu shvatam kao dobronamernu kritiku i svakom ministru treba da se kaže šta treba da poboljša u svom radu", rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova zaključio je da je zadovoljan radom ministara iz SPS, ali da svi zajedno mogu bolje.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je da bi bilo dobro da Vlada Srbije bude smanjena, da bi o tome trebalo da bude postignut dogovor u vladajućoj koaliciji, i dodao da se ne oseća prozvanim posle izjave predsednika Srbije Borisa Tadića o radu pojedinih ministara.

"Nisam se prepoznao u izjavi predsednika Tadića iz prostog razloga što niti znam bolje, niti mogu više", rekao je Ljajić novinarima u parlamentu i dodao da ne zna da li će doći do rekonstrukcije vlade, ali da bi bilo dobro da do toga dođe, kako bi ona bila efikasnija.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je izveštaj Državne revizorske institucije za 2008. pokazao da je bilo "prekomernog trošenja u oblastima koje su sasvim izlišne" i istakao da ministre mora odlikovati finansijska i građanska disciplina.

"Svaka državna institucija mora da poštuje zakon i pravo. Bahato ponašanje je veoma opasno zbog okolnosti u kojima se nalazi Srbija", rekao je Tadić posle susreta sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem.

Tadić je poručio da će Vlada Srbije u narednom periodu u skladu sa zakonom analizirati nalaze revizora i utvrditi da li je u radu ministarstava bilo samo nepravilnosti ili je bilo i kršenja zakona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.