Dačić: Digitalna diplomatija može biti od ogromne koristi

Izvor: RTS, 04.Okt.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Digitalna diplomatija može biti od ogromne koristi

Za diplomate Ministarstva spoljnih poslova biće organizovana medijska obuka, a ministar Ivica Dačić poručio je da, otvarajući vrata digitalnoj diplomatiji, stvaramo uslove da se za naše rezultate brže i dalje čuje, a naša argumentacija direktno dopre do sagovornika ю zvaničnika, naših ili stranih građana.
Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na prijemu u Ministarstvu povodom početka obuke, istakao da će to biti od koristi u bavljenju digitalnom diplomatijom i budućim medijskim nastupima.

"To je od ključne važnosti u globalizovanom svetu koji se sve više oslanja na nove medije kao izvor osnovnih informacija. Siguran sam i da će nam ovakva promocija naših rezultata samo pomoći da učvrstimo imidž moderne, kompetentne i kredibilne diplomatije kakav kakav se trudimo da gradimo godinama unazad", rekao je Dačić.
Naznačio je da Ministarstvo spoljnih poslova može da se pohvali sjajnim mladim ljudima koji u njemu rade i za koje je, kaže, siguran da će na pravi način uspeti da se uključe u svetske tokove digitalne diplomatije i da će umećem i kreativnošću doprineti spoljnopolitičkoj afirmaciji Srbije u digitalnoj sferi.
U narednom periodu biće održan niz radionica za zaposlene u MSP, koje će održati "Diplo fondacija", u saradnji sa Diplomatskom akademijom i Odsekom za javnu diplomatiju MSP, uz pomoć Ambasade Velike Britanije.
Podsećajući da Srbija i Velika Britanija ove godine obeležavaju 180 godina diplomatskih odnosa, Dačić je rekao da su promocija i popularizacija veza između dve zemlje važan zadatak odseka za javnu diplomatiju.
Podvukao je da Centar za javnu diplomatiju Univerziteta u Južnoj Kaliforniji rangira Veliku Britaniju kao drugu svetsku snagu na polju javne diplomatije u 2017. godini, odmah iza Francuske.
"Drago mi je što ćemo učiti od najboljih kako da učinimo da se naš glas što dalje i što bolje čuje. Saradnja na projektu i prisustvo britanskih eksperata u Beogradu, svakako će učvrstiti saradnju naših zemalja, što nam je zajednički cilj", poručio je Dačić.
Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif rekao je da će obuku voditi jedan od pionira britanske digitalne diplomatije koji je pre deset godina predvodio grupu stručnjaka, koji su u Forin ofis doneli inovacije, poput Tvitera i Fejsbuka.
"Od 2007. godine smo ponešto naučili i stekli poprilično praktično iskustvo. Nadam se da će stručna i tehnička znanja koja će tokom obuke steći bit od koristi mladim diplomatama, kao i ambasadorima, ljudima koji se poput mene sećaju vremena kada su osnovna sredstva bila štampa, radio, telegraf i pero", rekao je Kif.
Smatra da diplomate ne vole krizne situacije, ali da, ako do njih dođe, veština i znanje iz digitalne diplomatije mogu biti od neprocenjive koristi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Digitalna diplomatija od ogromne koristi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2017

Za diplomate Ministarstva spoljnih poslova biće organizovana medijska obuka, a ministar Ivica Dačić poručio je da, otvarajući vrata digitalnoj diplomatiji, stvaramo uslove da se za naše rezultate brže i dalje čuje, a naša argumentacija direktno dopre do sagovornika - zvaničnika, naših ili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.