Da upišem Pravni pa da odem, da pratim korake predaka

Izvor: B92, 22.Jun.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da upišem Pravni pa da odem, da pratim korake predaka"

Beograd -- Predajom dokumenata, na sedam univerziteta u Srbiji, počeo je upis na fakultete.

Gužve na pojedinim fakultetima počele su već prvog dana, a najviše zainteresovanih ima za one studije koje posle diplome nude i brži put do posla.

Čuvena Petica Pravnog fakulteta bila je puna kandidata. Prava se u Beogradu u proseku studiraju šest i po godina, a prvi korak je predaja dokumenata u punom amfiteatru i prijava za prijemni.

“Biću sasvim iskren, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potreban mi je zato što jedino sa tim fakultetom mogu da upadnem na Pravni fakultet u Beču, koji planiram da upišem. Već vekovima se srpski velikaši obrazuju u Pešti ili u Beču, pa bih pratio korake svojih predaka”, rekao je jedan od budućih pravnika.

Ima onih koji ne gledaju toliko daleko u budućnost.

”Zanimaju me prava, nadam se da će mi biti zanimljivo i nadam se da će mi biti dobro na fakultetu. Imam tremu, kako se prijemni bliži, tako je sve gore...”

Misli se i o konkurenciji...

“Ne zbunjuje me gužva, ali me malo plaši... Znala sam da će biti velika konkurencija...”

Najpopularniji društveni fakultet upisuje i najviše brucoša 1450. Samo prvog dana upisnog roka očekuju preko 700 zainteresovanih.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.