Da svaki dokument stigne na  pravo mesto

Izvor: Blic, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da svaki dokument stigne na pravo mesto

Broj dokumenata u preduzećima danas se, u proseku, duplira (65-200 odsto) godišnje. Svaki zaposleni u toku radnog dana, u proseku, izgubi više od 2 sata zbog nesređenih ili neažurnih dokumenata, a u preduzećima se oko polovine radnog vremena troši na pronalaženje, sređivanje i prosleđivanje dokumenata.

I pored toga, na svakih četrnaest dokumenata jedan se nepovratno izgubi. Efikasna klasifikacija i organizacija dokumenata i automatizovana distribucija i razmena dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postale su zato imperativi uspešnog poslovanja i preka potreba svakog preduzeća. UniDocs EDMS (Enterprise Document Management System) je softverski sistem za upravljanje dokumentima i njihovim kretanjima. Usklađen sa stvarnim potrebama preduzeća, zahtevima korisnika i savremenim standardima, UniDcos predstavlja spoj dugogodišnjeg iskustva i najsavremenijih informatičkih trendova i tehnologija. Ovaj paket se brzo i lako integriše sa različitim postojećim ili novim informacionim sistemima preduzeća. Skalabilan je i podjednako dobro funkcioniše i u manjim preduzećima (20 -100 korisnika) i u velikim (nekoliko stotina do nekoliko hiljada radnih mesta). Funkcioniše u kompanijama koje imaju potpuno različite poslovne orjentacije - od magacinskih modula do kompleksnih informacionih sistema. Korisničko okruženje sistema UniDocs je intuitivno, pa se korisnici lako navikavaju na rad u njemu i vrlo brzo postaju produktivni. Sistem zadovoljava i njastrožije zahteve bezbednosti informacionih sistema; čuva dokumente i podatke od slučajnih grešaka i neovlašćenih upada.

UniDocs podržava vodeće baze podataka - Oracle i Microsoft SQL Server, i integriše se sa Microsoft Windows platformom, MS Officeom, Autodeskom itd, što ga čini sistemom koji čuva postojeću investiciju korisnika.

Kako funkcioniše

Dokumenti se standardizuju po izgledu, strukturi, opisu i načinima klasifikacije i grupisanja. Arhiviranje je jednostavno, a arhivirani dokumenti su trenutno dostupni. Njihovo pronalaženje je olakšano sistemom višekriterijumskog pretraživanja arhive. UniDocs obezbeđuje sistem za dodelu i kontrolu dozvola i mehanizme koji obezbeđuju da korisnik uvek radi sa kopijom dokumenta, samim tim obezbeđujući i visok stepen bezbednosti dokumenata i podataka. Automatsko upravljanje revizijama dokumenta zadovoljava kriterijume definisane različitim tehničkim standardima, a mogućnost publikovanja dokumenata na oglasne table UniDocs čini potpuno kompatibilnim sa zahtevima sistema kvaliteta prema standardima serije ISO 9000.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.