Da li ste čuli za pneumatik od crne papričice

Izvor: Mondo, 27.Mar.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste čuli za pneumatik od "crne papričice"

A evo i šanse da ga probate i to na vrhunskim automobilima i to na vrhunskim sportskim automobilima

Foto: promo/Continental

Kada su pneumatici u pitanju, postoje tri osnovna faktora koje treba uklopiti na najbolji mogući način - prianjanje, otpor kotrljanju i dugotrajnost. Ako se fokusirate na jedan "ugrozićete" ostala dva. Tako se, na primer, poboljšanjem prianjanja, guma brže troši i sporije okreće.

Continental je ovaj problem rešio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "tajnim začinom" pod imenom Black Chili, koji pomaže njihovim gumama da postignu što bolje performanse.

Kao rezultat intenzivnih istraživanja, inovacija i razvoja proizvoda, njegovo uvođenje značajno je poboljšalo karakteristike vožnje i kočenja letnjih guma ultravisokih performansi (UHP), dok u isto vreme smanjuje otpor kotrljanja, čineći gume izdržljivijim u svakodnevnoj upotrebi.

Modeli pneumatika ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P i SportContact 6, koje sadrže ovu posebnu komponentu posebno su pogodne za sportske automobile, SUV-ove i vrhunske električne automobile, a biće montirane na vozila u okviru projekta Black Chili Driving Experience.

Kvalitet ovih guma može se pokazati i činjenicom da je Continental na vodećoj poziciji u segmentu ugradnje originalne opreme. Tako Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3, koja su deo ovog projekta, originalno su opremljena Continental gumama.

Black Chili Driving Experience se održava između 23. i 26. maja na savršeno uređenim putevima na jugu Francuske, a priliku da probaju neke od najboljih i najluksuznijih četvorotočkaša imaće i grupa ljudi iz Jadranske regije.

Sve što treba da uradite jeste da odete na sajt blackchili.rs i učestvujete u nagradnom kvizu. Srećni pobednik može sa sobom povesti još jednu osobu po svom izboru, sa kojom će moći da oseti krivine Provanse i iskusi savršeno prijanjanje.

Probali smo Continental sportske pneumatike na BMW M2, M3, M4, X5 M, X6M

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.