Da li je ovo za vas hrabrost ili ludost?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo za vas hrabrost ili ludost?

Vožnja kajakom po nemirnim vodama je sport, spuštanje niz vodopad sa visine od devet spratova je ludilo, ali i hrabrost.

Veterani Pet Keler, Isak Levinson i Kris Gragtman su danima pratili situaciju na vodopadima Nokalula u Alabami. Kada su zaključili da je nivo vode dovoljno visok, odlučili su se na riskantan potez.

Spustili su se niz vodopad od oko 30 metara. Iako su oni sa svojim timom sve izračunali, video materijal njihovog poduhvata izaziva nelagodu kod gledalaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Keler se spustio prvi i kasnije je rekao da je bilo zastrašujuće, jer je ispod površine postojala izbočina koja je menjala kretanje vode, pa je kajak bačen dalje od željenog mesta.

Keler je odbacio veslo da ga ne bi povredilo pri porinjanju. Zatim je išao Levinson, i on je odbacio veslo, ali je ostao i bez kajaka, pa je morao da dopliva do obale. Gragtman je odlučio da ne odbacuje veslo, koje je puklo i raspalilo ga po grudima, zbog čega je ostao bez vazduha.

Rekord drži Tajler Brend koji se spustio sa vodopada od preko 60 metara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.