Da li Žandarmerija reketira i zelenaši?

Izvor: Mondo, 12.Mar.2013, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Žandarmerija reketira i zelenaši?

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije vode istragu protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije među kojima je i komandant Bratislav Dikić.

Protiv prvog žandarma Srbije i njegovih saradnika istraga se vodi zbog sumnje da su umešani u kriminalne radnje, već dva dana piuše beogradska štampa pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako pišu "Novosti", reč je o sumnjama da su počinjena teška krivična dela, poput reketiranja, ucenjivanja, zelenašenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neovlašćenog prisluškivanja, pa čak i planiranje likvidacija.

"Novosti" saznaju i da su krenule pretnje pripadnicima Sektora unutrašnje kontrole i njihovim rukovodiocima, a kriminalistička policija je došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije.

List navodi da je naređeno da se pojača obezbeđenje Draganu Cvetkoviću, jednom od načelnika u Sektoru unutrašnje kontrole, kao i inspektorima Ivanu Petkoviću i Ljubiši Puzoviću.

General Bratislav Dikić, međutim, za "Novosti" demantuje da je umešan u bilo kakve kriminalne radnje.

"Za minule 23 godine, koliko radim u MUP Srbije, nisam se bavio, niti ću se baviti bilo kakvim kriminalnim poslovima. A, Žandarmerija, na čijem sam čelu, nastaviće da izvršava sve zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom", rekao je general Dikić.

Kako piše beogradski tabloid "Informer", direktor policije Milorad Veljović posle konsultacija s premijerom Ivicom Dačićem naredio je hitnu istragu o kriminalnim radnjama komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića i njegovih saradnika.

Veljović, je, kako prenosi list pozivajući se na dobro obaveštene sagovornike, naložio da se do kraja ove nedelje utvrdi šta je istina i navodi iz izveštaja Službe za unutrašnju kontrolu policije.

Prema pisanju lista, istragu oko ovog slučaja zatražio je i prvi potpredsednik Vlade i koordinator bezbednosnih službi Aleksandar Vučić.

Kako piše "Blic", načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića nedavno je po beogradskim ulicama jurilo sedam automobila, a u UKP-u misle da je reč o vozilima Žandarmerije.

Slična situacija ponovila se prošle srede kada su se na meti sumnjivih vozila našla dvojica pripadnika Sektora unutrašnje kontrole koji vode istragu o kriminalnim aktivnostima pripadnika Žandarmerije, inspektore SUK-a Ivana Petkovića i Ljubišu Puzovića.

List navodi da je otkriveno kako su brojni pripadnici ove jedinice umešani u reketiranje, zelenašenje, obezbeđivanje sumnjivih lokala, kao i da glavnu ulogu u tome, kako sumnjaju inspektori, ima brat komandanta Žandarmerije Dragan Dikić, inače zaposlen u obaveštajnom odeljenju Žandarmerije.

Bratislav Dikić i za "Blic" tvrdi da tekstovi o navodnim kriminalnim aktivnostima Žandarmerije nisu tačni.

(Tanjug, foto: Beta/Saša Đorđević)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.