Da je do partije, već bih raspisao izbore

Izvor: Mondo, 05.Jan.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da je do partije, već bih raspisao izbore"

Još pre 15 dana bih raspisao izbore da su u pitanju partijski razlozi, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On ističe da će ključni faktor kojim će se rukovoditi po tom pitanju biti državni, a ne partijski interesi.

"Mi imamo legitimnost, ali, ako neko sumnja i kaže da nas narod ne želi, spreman sam da to i proverim", rekao je srpski predsednik i lider SNS.

Naveo je i da su "svojevremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Dragan) Đilas i (Bojan) Pajtić vladali sa svega 6 do 10 odsto podrške u Beogradu i Vojvodini i da ih uopšte nije zanimala legitimnost".

"Pitanje legitmnosti je ključno. Nikad ne bih želeo da sedim u nekoj fotelji i da budem velika vlast a da za to nemam podršku većine naroda. Nikada neće svi biti za vas, ali ako nemate podršku većine ne treba tu da budete", istakao je predsednik.

Brnabić: Kako mislite da ode Vučić ako nećete izbore?

Dodao je da će ključni faktori koji će uticati na odluku o raspisivanju izbora biti oni koji se tiču države.

"Rukovodiću se državnim, a ne partijskim razlozima, a da su u pitanju partijski razlozi još pre 15 dana bih raspisao izbore, ali moje je da brinem o Srbiji. Pred nama su važni razgovori, ako ih bude, ako budu ukinute takse u Prištini", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.