Da je Tramp predsednik SAD rata u Ukrajini ne bi bilo

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 21:24

"Da je Tramp predsednik SAD rata u Ukrajini ne bi bilo"

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je da se rat u Ukrajini ne bi dogodio da je bivši američki predsednik Donald Tramp ostao na toj funkciji.

"Neki misle da do rata u Ukrajini ne bi došlo da je Tramp i dalje na vlasti. Slažem se sa tim", rekao je on, preneo je Rojters, koji je Bolsonera označio kao bliskog Trampovog saveznika.

Bolsonero je ovo rekao tokom nastojanja da pretekne levičarskog rivala Luiza Inasija Lulu da Silvu, uoči drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kruga predsedničkih izbora u Brazilu, koji će biti održan 30. oktobra.

Agencija konstatuje i da bi takvi komentari brazilskog predsednika mogli da dovedu do tenzija sa Vašingtonom.

Bolsonaro se, kažu, dugo divio Trampu, kao kolegi desničarskom populisti, i bio među poslednjim svetskim liderima koji su priznali pobedu aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bolsonaro: Da je Tramp predsjednik SAD rata u Ukrajini ne bi bilo

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2022

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro izjavio je da se slaže sa nekima koji misle da se rat u Ukrajini ne bi dogodio da je bivši američki predsjednik Donald Tramp ostao na toj funkciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.