DŽONSON POPIO ŠAMAR! Odloženo glasanje o Bregzitu! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽONSON POPIO ŠAMAR! Odloženo glasanje o Bregzitu! (FOTO/VIDEO)

Britanski parlament je usvojio amandman kojim se odlaže glasanje o sporazumu o Bregzitu koji je predložio premijer Boris Džonson.

Britanski poslanici glasali su danas za predlog kojim se povlači podrška sporazumu o Bregzitu premijera Borisa Džonsona dok on ne bude formalno ratifikovan.

Mediji navode da će Džonsona taj korak obavezati da zatraži od EU odlaganje Bregzita.

Za amandman je glasalo 322 poslanika, dok je protiv bilo 306.

To znači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da parlament danas neće glasati o tome da li da odobri Džonsonov sporazum.

MPs approve Letwin amendment to the Brexit deal

This amendment delays approval of the deal until the necessary legislation is passed

Ayes: 322

Noes: 306

Majority: 16

Live updates: https://t.co/gQkqnzl6R4 #BrexitVote pic.twitter.com/lfsqqiw5pU

— BBC Politics (@BBCPolitics) 19. октобар 2019.

Ukoliko Džonson uspe da dovede do toga da se zakon izglasa u parlamentu, on bi mogao da sprovede Bregzit do 31. oktobra.

Prema takozvanom Letvinovom amandmanu Donji dom parlamenta može da se uzdržava od glasanja za Džonsonov plan sve dok se prethodno sve zakonske mere za implementaciju tog plana ne izglasaju u samom parlamentu.

BONUS VIDEO:

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.