DŽIHADISTI SATRLI TRI KLJUČNA GRADA? Rafalne eksplozije odjeknule u Maliju (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 13:44

DŽIHADISTI SATRLI TRI KLJUČNA GRADA? Rafalne eksplozije odjeknule u Maliju (MAPA)

Zvuci eksplozija začuli su se iz pravca kampa UN

Gradovi Kidal, Gao i Menaka koji se nalaze na severu države Mali, pogođeni su danas istovremenim napadima, saopštili su zvaničnici Ujedinjenih nacija (UN).

U tom delu Malija nalaze se međunarodne snage, a prema rečima očevidaca čulo se više od 10 eksplozija koje su dolazile iz pravca kampa za mirovne misije UN i vojnika francuske operacije Barkan, prenosi AP.

Anonimni zvaničnik UN potvrdio je napad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ova tri grada i rekao da su rakete pale u jutarnjim časovima u kamp Kidal, a da je istovremeno došlo i do napada u gradovima Gao i Menaka.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali oni podsećaju na napade džihadističkih grupa Al-Kaide.

Napadi na kampove mirovnih snaga su česti, ali ovo je prvi put da su gradovi udaljeni nekoliko stotina kilometara napadnuti u isto vreme, što pokazuje sposobnost dobrog organizovanja i koordinisanja džihadističke grupe u Maliju.

Mapu države Mali sa navedenim gradovima možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.