DVA MESECA TAME: U OVOM GRADU neće biti SVETLOSTI, ostaće UGAŠENA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA MESECA TAME: U OVOM GRADU neće biti SVETLOSTI, ostaće UGAŠENA! (FOTO)

U najsevernijem gradu počela je noć koja će trajati 65 dana

U gradu Utkiagvik na Aljasci sunce je poslednji put izašlo i zašlo u nedelju. Ovaj grad naredna dva meseca biti u potpunoj tami.

Najsevernije mesto u SAD-u, grad Utkiagvik, koji se nekad zvao Barou, poslednji put je video svetlost na 64 minuta u nedelju.

Tada je započet period tame, poznat kao polarna noć, koji će trajati ukupno 65 dana, odnosno do 23. januara sledeće godine.

If >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << you think our current loss of daylight has been tough, try living in Utqiagvik, Alaska. The area formerly known as Barrow just saw their last glimpse of daylight. The sun will only rise again on January 22nd, 2019 https://t.co/FESwgf9OfP pic.twitter.com/A6NmF3xBYf

— Massimo (@Rainmaker1973) November 21, 2018

Kako piše portal Weather chanel, temperature će sve vreme tokom trajanja prirodnog fenomena biti ispod nule.

U Utkiagviku živi oko 4.000 ljudi, a grad se nalazi na oko 514 kilometara od Arktičkog kruga. Prošle nedelje stanovnici ovog grada pozdravili su se sa suncem. Oni su polarnu noć proslavili gledajući film "30 dana noći" u kome se prikazuje grad Barou, koji su opseli vampiri tokom polarne noći.

- Sunce je zašlo danas u Utqiaġviku u Aljasci. Sada 65 uzastopnih dana nećemo videti izlazak sunca. Sledeći će se izlazak dogoditi 23. januara. U 13:04 - napisao je jedan korisnik na Tviteru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.