DULIĆ: ZA RECIKLAŽNA DVORIŠTA 200 MILIONA DINARA

Izvor: Kurir, 08.Sep.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DULIĆ: ZA RECIKLAŽNA DVORIŠTA 200 MILIONA DINARA

KRAGUJEVAC - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da je Vlada Srbije obezbedila oko 200 miliona dinara za izgradnju reciklažnih dvorišta u 20 gradova.

"Kragujevac je jedan od tih 20 gradova Srbije, dobiće 23 miliona dinara i do sredine naredne godine izgradiće reciklažno dvorište", rekao je Dulić prilikom obilaska komunalnog preduzeća "Čistoća", koje će biti zaduženo za realizaciju projekta.

Naglašavajući da je vlada, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što je obezbedila sredstava, finansirala i projektnu dokumentaciju, Dulić je kazao da će reciklažna dvorišta biti mesta gde će se odlagati i selektovati otpad prikupljen na području te opštine. Potom će se, kako je naveo, odatle odvoziti u reciklažne centre u Srbiji.

Dulić je objasnio da će se reciklirati papir, plastika i ostali komunalni otpad koji ne ugrožava zdravlje, ali i opasni otpad poput baterija, akumulatora, električnih uređaja i svega onog što je do sada odlagano na divlje deponije.

Prema rečima predstavnika "Čistoće", to preduzeće godišnje odloži 55.000 tona neškodljivog otpada na gradskoj deponiji u Jovanovcu kod Kragujevca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.