DSS življa i prisutnija nego ikad

Izvor: B92, 10.Apr.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DSS življa i prisutnija nego ikad"

Novi Sad -- Predsednik Pokrajinskog odbora DSS-a za Vojvodinu Milenko Jovanov kaže da će ta stranka pokazati da je življa i prisutnija među građanima nego ikad.

DSS će se, prema njegovim rečima, zalagati za ravnomeran razvoj Pokrajine koja ljudima mora da ponudi konkretna rešenja za njihove probleme.

Jovanov je na konferenciji za novinare rekao da će DSS biti posvećena ostvarivanju četiri cilja među kojima je "povratak Pokrajine u ustavno-pravni okvir Srbije" kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donošenje Statuta, Zakona o nadležnostima i ostalih akata vezanih za autonomiju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, potrebno je i trajno rešavanje pitanja finansiranja Vojvodine kroz donošenje Zakona o njenom finansiranju.

DSS će se, kako je dodao, zalagati za ravnomeran razvoj cele Vojvodine, jer se "ne sme desiti da pokrajinska vlast dodeli južnobačkom okrugu više novca od tri banatska zajedno".

"Vojvođanski novac se ne sme trošiti proizvoljno kako je to radila pokrajinska vlast u svom četrnaestogodišnjem mandatu", rekao je Jovanov koji je naveo i da Pokrajina mora da ujedini interese većeg broja opština i ponudi građanima konkretna rešenja na pitanja koja ih muče, kao što su nezaposlenost, poljoprivreda i ekologija.

On, kako je saopšteno iz DSS-a, tvrdi i da je "vojvođanski identitet lažan", te da će DSS učiniti sve da zaustavi proces stvaranja vojvođanske nacije.

"Moderna Srbija je nastala u Vojvodini i zato imamo svako pravo da branimo srpsku ideju u Vojvodini", rekao je Jovanov koji se zahvalio dosadašnjem predsedniku Pokrajinskog odbora DS S Branislavu Ristivojeviću na svemu što je učinio na osporavanju protivustavnih odredbi Statuta Vojvodine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.