DSS za sada neće ulaziti u Savez za Srbiju

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS za sada neće ulaziti u Savez za Srbiju

Demokratska stranka Srbije na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović.

On je u intervjuu za Politiku naveo da DSS "za sada neće donositi nikakvu odluku koja se tiče ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj sceni".

Jovanović je istakao da Savez, kao ideja, ima i pluseve i minuse, i dodao da nema dilemu da sadašnja vlast mora da ode.

"Nesnosno je i u medijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i u demokratskom smislu, kao i po pitanju kako vlast rešava kosovsku priču", smatra Jovanović.

Kako je objasnio, "sveukupna atmosfera u društvu, polarizacija, tenzije, to mora da se menja i u tom smislu sve što može da doprinese toj podeli je dobrodošlo i nije nešto što unapred odbacujemo".

"Druga je etapa šta i kako posle. Da li je Savez etapa da se dođe do tih promena ili je prepreka na tom putu, sve su to pitanja. Za mene lično i stranku je vrlo značajno da nastavimo da gradimo ovaj novi DSS", naglasio je Jovanović

Kada je reč o SzS, on je kao upitno označio pitanje prirode Saveza i otvorio dilemu da li se radi o tehničkoj ili programskoj koaliciji, ili je po sredi "nešto između", što vidi kao "najmanje srećno rešenje".

"Imam još jednu rezervu koja nije mala - to malo energije koje je preostalo u narodu nikako ne sme da se potroši uzalud", predočio je Jovanović.

Na pitanje da li to znači da onda nije zadovoljan ovom garniturom u SzS, Jovanović je odgovorio: "U svakom slučaju sam manje zadovoljan ljudima na vlasti".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

DSS za sada ne ulazi Savez za Srbiju

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2018

Demokratska stranka Srbije na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović...On je u intervjuu za Politiku naveo da DSS "za sada neće donositi nikakvu odluku koja se tiče ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.