DSS uputio otvoreno pismo Ustavnom sudu

Izvor: RTS, 23.Jul.2013, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS uputio otvoreno pismo Ustavnom sudu

Povodom neoglašavanja Ustavnog suda za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma, poslanička grupa DSS poslala otvoreno pismo predsedniku suda Dragiši Slijepčeviću. Ustavni sud ne radi svoj posao i time saučestvuje na predavanju KiM Albancima, rekao potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

Poslanička grupa Demokratske stranke Srbije poslala je otvoreno pismo predsedniku Ustavnog suda Srbije Dragiši Slijepčeviću povodom neoglašavanja tog suda za ocenu ustavnosti briselskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sporazuma.

Nakon predaje pisma na pisarnici Ustavnog suda, potpredsednik DSS Slobodan Samardžić rekao je da se ovde radi o evidentnom "marifetluku USS".

"USS izbegava da radi svoj posao, očigledno pod pritiskom državnih organa... Celokupnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom državni organi vode nelegalno i protivzakonito, vanustavno", ocenio je Samardžić.

Prema njegovim rečima, taj sud se o njihovim predlozima za ispitivanje ustavnosti i zakonitosti uredbi koje su donete u vreme Borka Stefanovića, kao i ocene ustavnosti briselskog sporazima i plana njegove implemenrtacije nije oglasio punih devet meseci.

Samardžić je dodao i da su državni organi u četiri navrata poslali pismo Slijepčeviću sa zahtevom da se zastane sa zahtevom za ispitivanje ustavnosti i zakonitosti briselskog sporazuma.

Kako kaže, prvo pismo stiglo je od predsednika odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije Vladimira Cvijana, a drugo od ministra pravde Nikole Selakovića.

Druga dva pisma, tvrdi Samardžić, stigla su od premijera Ivice Dačića.

"U ovoj državi očigledno radi ko šta hoće, prodaje i izdaje deo teritorije države... Ustavni sud ne radi svoj posao i time saučestvuje na predavanju KiM Albancima", rekao je Samardžić.

Govoreći o razlozima neoglašavanja Ustavnog suda, Samardžić je rekao da je taj sud doneo zaključak još 18. juna, ali da taj zaključak neće stupiti na snagu do kraja septembra omogućavajući, kako tvrdi, vladi da do tada donese poseban zakon o AP Kosovo i Metohija, kojim bi se navodno rešila sva sporna pitanja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Ustavni sud izbegava da radi svoj posao

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2013

Predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS) predali su danas pismo predsedniku Ustavnog suda Srbije povodom neoglašavanja ove pravosudne institucije za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma i uredbi Vlade Srbije, navodeći da ovaj sud ne radi svoj posao i time saučestvuje na predavanju Kosova i Metohije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.